dinsdag 8 mei 2012

Hervatting van de pelgrimstocht

Maandag 7 mei hebben we met de familie en vele (pelgrims)vrienden in Alkmaar afscheid genomen van onze pelgrimsvriendin Adrie Dik en haar naar haar laatste rustplaats begeleid.

Bas en ik kwamen dit weekeinde tot de conclusie dat het niet in de geest van Adrie geweest zou zijn onze reis definitief te staken. Ze leefde zo met ons mee en stuurde bijna dagelijks een sms.
De laatste op de dag voor haar overlijden.

We hebben dan ook besloten donderdag de TGV naar Bordeaux te nemen en vandaar vrijdag verder te fietsen en de pelgrimage af te maken ter nagedachtenis aan Adrie. "Dat doen jullie goed mannen," zou Adrie gezegd hebben.

We zijn de firma Soetens uit Vessem zeer erkentelijk dat zij dit mede mogelijk heeft gemaakt. Onze fietsen zijn opgehaald in Saint Chély d' Apcer (waar Adrie lag opgebaard) en deze week via Santiago de Compostela in Bordeaux afgeleverd. Onze fietsen zijn er dus al geweest, nu wij nog.

Onze dagelijkse volger, erelid en medeoprichtster van ons genootschap, Mireille Madou heeft ons al gefeliciteerd met ons besluit. Wij zijn zeer verheugd en vereerd dat zij ons weer dagelijks gaat volgen en onze reis van commentaar gaat voorzien.

Vanaf donderdag 10 mei hopen wij weer dagelijks een nieuw avontuur op deze weblog te zetten. Weer op de luchtige toon die u van ons gewend bent, met af en toe een ernstige noot.

We zouden het leuk vinden als u ons weer volgt.

Ultreya e suseia. Deus adiuvanos.

 André (mede namens Bas)



Adrie toon Mireille een kaars op de voorjaarsbijeenkomst in Utrecht, maart 2012
 
Voordat we morgen onze reis hervatten vandaag (woensdag 9 mei) Adrie nog even wezen groeten. De bloemen op haar graf wijzen richting Santiago.



4 opmerkingen:

  1. SUPER! Dubbele betekenis deze reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaan de dappere mannen André en Bas: mag twee keer feliciteren ook? Gisteren verzuimde ik te kijken naar het Blog en zo pas las ik het verheugende nieuws. De tocht gaat verder, de zon achterna, naar het westen, naar Santiago. Adrie zal jullie volgen vanuit "het onbekend na dezen" en reken maar dat ze jullie in de gaten houdt. Zeer, zeer dankbaar en zeer vereerd dat ik in het Blog een plaat(s)je kreeg aan de zijde van Adrie.
    Buen camino en als van ouds: ¡ ULTREYA !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Brouwers: gefeliciteerd met jullie besluit. Inderdaad, dat doen jullie goed, mannen. Ik wens jullie een prachtige tocht. Fijn om met zovelen bij elkaar geweest te zijn maandag. Samen uit samen thuis.
    Buen camino!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve pelgrimsbroeders,
    ik hoop van harte dat het jullie gegeven is om in de kathedraal in Santiago de Compostela kaarsen te branden voor Adrie en ik wens jullie een hele mooie tocht toe. Ditmaal met mooi weer. Ik ga er vanuit dat Adrie dat wel zal regelen met sint Clara.
    Andre, de foto van Mireille en Adrie is gemaakt door onze mede-bestuurder Paul op de voorjaarsbijeenkomst 17 maart jl. dus niet tijdens de najaarsvergadering!
    Besos gordos y un abrazo fuerte, ultreya y suseya. Kom veilig terug.
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen