vrijdag 18 mei 2012

De ongenode metgezel

Burgos is een mooie stad, maar eerst zoekt de secretaris een cafe op met wifi om de dag van gisteren digitaal toegankelijk voor u te maken.
En omdat we niet weten wat deze dag verder nog voor digitale mogelijkheden biedt vast een begin.

Het is nog redelijk rustig op de doorgaans drukke N120 dus Annemie en de beide broers vliegen in vlot tempo naar Burgos. Na de Alto de Pedraje (1150 m) is het vooral naar beneden.
Na Ibeas de Juarros verlaat het trio de N120 om via kleine wegen naar Burgos te fietsen. Met nog wel een venijnige klim (14%).
Schrijf je wel in je blog dat we een wielrenner voorbij gestoken zijn die zonder bagage reed? vraagt Annemie.

Volgens onze vice-voorzitter Danielle Lokin is het Cartuja de Miraflores het omrijden waard en als de vice-voorzitter dat zegt, luisteren de penningmeester en secretaris daar naar.

Hier vast wat plaatjes. De tekst volgt nog. In Burgos ga je niet de ganse middag in het wifi café zitten.

Annemie gaat haar tentje opzetten op de camping langs de rivier. De beide broers willen vanmiddag nog een stukje fietsen.
Voorlopig dus weer even afscheid van Annemie. Tot de korttenige adelaar weer in de lucht verschijnt.



Miraflores


Onze apostel in het retabel van Miraflores (aan zijn versleten schoenen zie je dat het een flinke stapper is, deze laatste toevoeging is van onze Danielle)
Ons pelgrimstrio in Burgos

Vlaams triptiek in Miraflores

De ongenode gast
De kathedraal in Burgos is op zich al een blog waard. De secretaris doet er daarom het zwijgen toe en verhaalt van zijn ontmoeting met Monique. Het is het verhaal dat veel pelgrims uit eigen ervaring kennen.
Monique liep enkele dagen met een Zuidafrikaanse dame die ze op de camino had ontmoet. Maar op een gegeven moment besliste ze dat het haar camino was en dat ze alleen verder wilde. Ze zei dit tot twee keer toe aan haar metgezel, maar deze negeerde dit bericht volkomen.
Monique besloot toen om een stukje de bus naar Burgos te nemen om van haar ongenode gast af te komen. Maar deze nam ook de bus.
Wat doe je als je medereiziger niet wil vertrekken? Zelf blijven. Monique besloot dus een paar dagen in Burgos door te brengen.
De Zuidafrikaanse ging met een chagrijnig gezicht verder.
Geniet van je camino Monique!

Monique zonder ongenode gast

In Cavia (voorbij Burgos onder de A62 voor degenen met een landkaart) ontmoeten de pelgrimsbroers Ad en Alie op hun elektrische fietsen weer. De eerste keer was in Logrono en van schrik reden de beide pelgrimsbroers fout. Ook nu weer.
Alie vraagt of de beide pelgrims vanmorgen langs de grote weg zijn gereden.
Als de secretaris dit bevestigt is haar commentaar: Dat is niet eerlijk.

In Estépar (op de kruising met de A62) is niets maar dan ook niets te beleven. Maar er is een hotel met een lelijke maar o zo vriendelijke barjuffouw. 50 euro voor een kamer met twee bedden inclusief diner voor twee, daar zegt de penningmeester geen nee tegen.

En met een briefje met daarop XE09153421793 voor de wifi code maakt ze de secretaris helemaal gelukkig.

Noe: de sympathieke barjuffouw

3 opmerkingen:

  1. Lieve broeders,

    goed dat jullie onze apostel in Miraflores zijn gaan bezoeken. Hij staat daar prachtig uitgedost met zijn gouden mantel en hoed met flinke tas om zijn broodje in te vervoeren. Dat hij een ferme stapper is blijkt uit het feit dat zijn schoenen fors versleten zijn. Daar steken zijn blote tenen olijk naar buiten door de gaten in de neuzen en zolen. Vanaf morgen richting Leon. Ik hoor jullie niet meer over het weer; ik mag hopen dat je niet een brandende zon treft als je over de meseta ploeteren moet.
    Mireille is vandaag en morgen in Brugge voor de processie, dus maak je niet ongerust. Het gaat haar goed.
    Vanuit een druilerig Delft, besos gordos y un fuerte abrazo
    Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alhoewel de weergoden jullie de komende dagen niet zo best gezind zijn, zullen de etappes richting Leon vrij gemakkelijk zijn. Geen fikse klimmetjes meer, voorlopig.
    Mooie foto's van Miraflores. Ik ga er over een paar weken ook 'ns kijken. Het verhaal van de ongenode gast is herkenbaar. 't Komt helaas meer voor.
    Op naar Leon, een geweldige stad met veel bezienswaardigheden. Mis de Basilica San Isidoro, het Pantheon de los Reyes, Instituto Biblico y Oriental, de Kathedraal, het Plaza San Martin, de Jamon Iberico, het Plaza Santa María del Camino en het hostal San Marcos annex kerk, niet. Kortom: blijf een dag in Leon om al dat moois te bekijken en om lekker te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dappere pelgrimsbroeders, zo hoor je het eens van een ander dat ik Bruggewaarts getogen ben met Maria. Gistern zijn we in Antwerpen het MAS (= Museum Aan de Stroom)gaan bezoeken. Moet je absoluut gaan zien. Op de 8ste verdieping heb je een onvoorstelbaar mooi gezicht op Antwerpen. Ik was er door "gapakt"-Maar nu terug naar de camino. Burgos is inderdaad een blog waard en veel meer dan dat. Ik heb daar toch wel mijn hart verloren (en niet in Heidelberg, zoals het liedje wil). Gezien jullie geen ongenode gast moesten afschudden konden den jullie helaas niet enkele dagen doorbrengen in het hart van Castilla. Gelukkig heb je Miraflores gezien maar niet Las Huelgas? Tussen haakjes: hebben jullie San Juan de Ortega niet bezocht? Ik zal maar ophouden met weeklagen! Ik veronderstel dat vandaag Castrojeriz "aangedaan" wordt en daarna Fromista. Vergeet niet in Villálcazar de Sirga de Virgen Blanca te groeten en de schitterende grafmonumenten van Don Felipe en Elonor te bekijken en vooral even te gaan zitten naast de (bronzen) Pablo en een fotootje te maken. Pablo was een goede vriend en zo vaak ben ik in Mesón de Villasirga geweest...Daar ik geen idee heb in welke vaart jullie over de weg stuiven kan ik moeilijk volgen waar je des avonds "de moede leden spreidt". In elk geval doet sinte Klara haar best om het goede weer te verzekeren en dat is ook veel waard. Was dat die "lelijke barjuffrouw" op de foto? Valt nog wel mee, zo te zien! San Xacobeo heeft de instructies voor León al op een rijtje gezet maar dat zal niet meer voor vandaag zijn, denk ik. Wel iedere dag een beetje dichter bij Señor Santiago!
    ¡ ULTREYA !

    BeantwoordenVerwijderen