zaterdag 19 mei 2012

Puntje van orde

Even een puntje van orde van de secretaris. Er zijn twee dingen die hij erg graag doet: schrijven en op pelgrimstocht gaan. Die twee gaan niet altijd even goed samen. Het dagelijks bijhouden van een weblog is wel eens een opgave. Maar - zeker met het groot aantal volgers - geeft het ook veel voldoening.

Soms is de secretaris wel eens moe na een dag fietsen. Het schrijven is niet zo zeer het probleem, maar het vinden van een wifi locatie valt niet altijd mee. Zo beweerde het dure hotel van vandaag over wifi facilieiten te beschikken, maar na drie kwartier tevergeefs proberen gaf de secretaris het op.
Toen volgde er een toch door Carrion de los Condes met overal dezelfde vraag: Hay wifi acqui?
Na zeven keer proberen was het eindelijk in Bar Espana raak. Er was wel gratis internet, maar daarvoor moest men zich registreren wat uiteindelijk ook niet zonder problemen verliep. Maar enfin, eindelijk is het toch gelukt. Aan de blog van zaterdag is uiteindelijk van 17.00 tot 20.00 uur gewerkt.

Hopelijk heeft u er begrip voor dat de secretaris daarom soms niet even zorgvuldig is in zijn woordkeus.
Zo had hij veel spijt over zijn kwalificatie van de lelijke barjuffrouw. Schoonheid is een relatief begrip en ze was ontzettend aardig en behulpzaam. Zo'n kwalificatie verdient ze dus niet.
Maar, de secretaris is ook wel eens moe.

Bar Espana

1 opmerking:

  1. Querido secretario, je puntje van orde geeft aan wat voor noeste werker jij bent. Ook al doe je het graag, het fietsen en het schrijven, het kan soms lastig en ambetant zijn. Ter illustratie: "De duivels zijn het branden ook gewend, maar ze hebben het toch warm." Weet dat allen die jullie tocht per Blog volgen uitermate verguld zijn met de verhalen en het relaas van de avonturen, de ontmoetingen onderweg en zoveel ditjes en datjes. Het is alle dagen uitkijken naar het vervolgverhaal. En trek het je niet aan van die barjuffrouw. De meiskes zijn niet allemaal Pipa!
    Leve Bar España en zo zie je dat degenen die het hardst roepen (zoals die uit San Zoilo)niet altijd de beste zijn, ook al hebben ze TV voor het voetbal!
    Allebei krijgen jullie kersverse groeten van Maria en ik kijk al uit naar het aankomstuur van het vandaagse verhaal. Je moet maar zeggen: Je maintiendrai! en op tijd een beetje rusten in de gezelligheid van een of ander barretje. De penningmeester zal daar volledig mee instemmen.
    ¡ ULTREYA !

    BeantwoordenVerwijderen