zondag 13 mei 2012

Niet wachten maar gaan

 Caresse  - Saint-Jean-Pied-de-Port 55 km


De nonnen van Sinte Clara hebben er vandaag echt de brui aan gegeven. Het is fris en soms zelfs koud.
Gelukkig zijn er vele beklimmingen om weer warm te worden. Het is de Bearn, nergens hoger dan 200 meter maar wel de gehele dag op en neer.

Alejandro uit Bilbao


Het wordt al drukker met pelgrims. In Saint Palais ontmoeten de beide pelgrims Alejandro uit Bilbao die de camino Frances vanuit Perigueux wil fietsen.

Buiten Saint Palais staat de stele van Gibraltar – die overigens niets met Gibraltar- te maken heeft. Het monument markeert de plaats waar drie pelgrimswegen tezamen komen. Die uit Tours, uit Arles en uit Le Puy. Over twee weken zouden Adrie en Gerrit hier langs zijn gekomen..

Punt waar drie pelgrimswegen samenkomen

In Saint-Jean-Pied-de-Port worden de penningmeester en secreataris rond lunchtijd hartelijk ontvangen door onze vriendin Huberta van de pelgrimsherberg L’esprit du chemin. Adrie zou hier haar camino beeindigd hebben.

Huberta met de penningmeester

 
Het is gezellig druk in het plaatsje. We ontmoeten Jan en Martin, Harry, Alejandro. En ook Annemie. Ze arriveerde gisteren rond 20.00 uur op een gesloten camping. Ze is er toch gaan staan, maar werd wel wakker van ieder geluid.
Saint-Jean-Pied-de-Port - Rue Citadelle



Het is niet evident voor een vrouw alleen te fietsen. Alleengaande vrouwelijke wandelaars zijn er genoeg, maar op de fiets heeft de secretaris er nog weinig ontmoet.
Annemie zou eerst samen met een koppel gaan, maar zij moesten eerst hun zaak verkopen wat maar niet opschoot.

Afgelopen maand overleed haar moeder en die was in haar leven altijd maar op haar man aan het  wachten om samen leuke dingen te doen. Hij had daar echter zelden tijd voor.  Ze verheugde zich dan ook op zijn pensioen. Dan zou het gebeuren. Maar kort na zijn pensionering overleed hij.

Voor Annemie een les: je moet niet wachten, maar nu leven.


Drukte voor het pelgrimsbureau


1 opmerking:

  1. Ja, Brouwerbroeders, ik zit inderdaad "op vinkenslag". Jullie tocht vandaag was kort, maar vurig door al de herinneringen die kwamen opduiken. Adrie zou...
    Het gezelschap wordt ook een beetje internationaler en L'Esprit du chemin lijkt me een ideale plaats om nog even weg te dromen voordat de Pyreneeën zich voor jullie ogen verheffen. Het was dus geen Tireveste dag begrijp ik maar je moet sinte Klara niet de schuld geven. Zij doet ook maar wat zij kan en bovendien, een fris briesje is beter dan een zonnesteek nietwaar. Ik veronderstel dat het vanavond heel gezellig wordt in Saint-Jean. Is die zogenaamde stele van Gibraltar een Baskisch monument? Op de foto ziet het er zo uit. Jullie zijn nu in Frans Baskenland, denk ik. Laten we hopen dat de Basken niet zo verschrikkelijk zijn als beschreven in het Liber Sancti Jacobi!
    Slaap veel en goed want morgen is het klimmen. Ik heb er de kaart van Spanje bijgehaald want ik wil geen etappe missen.
    ¡ ULTREYA !

    BeantwoordenVerwijderen