zondag 29 april 2012

Einde

Tijdens een pauze in Saint Jean d'Angely ontvingen we het bericht dat ons medebestuurslid van het genootschap, maar vooral onze pelgrimsvriendin, Adrie Dik,vannacht in haar slaap aan een hartstilstand is overleden.

Adrie was met haar man Gerrit te voet op pelgrimstocht van Le Puy en Velay naar Saint Jean Pied de Port. Adrie leefde erg met ons mee en dat gevoel was wederzijds.

Voor ons betekent dit het einde van onze pelgrimage. We zijn nu per trein op weg naar Midden Frankrijk om onze pelgrimsbroeder Gerrit zoveel mogelijk tot steun te zijn.

Dit is voorlopig het einde van deze weblog. We danken iedereen die ons volgde op onze tocht en met ons meeleefde.

Bas en André Brouwer
Bordeaux, 29 april 2012





3 opmerkingen:

  1. Beste Bas en André, misschien zullen jullie nog dit laatste volgberichtje lezen op een moment van een ogenblik rust. Zeer aangedaan door het "er niet meer zijn" van Adrie (een lieve vriendin geworden)en met veel respect voor jullie bereidheid om Gerrit bij te staan neem ik maar mijn toevlucht tot onze heilige apostel. Jullie beslissing om de tocht der tochten te onderbreken om een vriend te helpen is gelijk aan de middeleeuwse vriendschapslegende waarin een pelgrim zijn dode vriend meedroeg tot in Santiago. De trouw in de vriendschap is meer waard dan schatten en goud. Het moge een troost zijn voor Gerrit.
    Via een andere weg dan de Blog horen we nog van elkaar, zo gauw als het kan. Adrie is nu "in het onbekend na dezen" zoals Gezelle de overkant noemde.
    ten afscheid: Ultreya. Deus adiuva nos.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'Jongens',
    Wat verschrikkelijk! Wát een deceptie. Is jullie besluit definitief? Ik volgde jullie elke dag en val nu ook als oud-pelgrim (2009), net als jullie, in een gat. Maar niet mijn wil, maar úw wil geschiede....
    Sterkte.
    May Quaedflieg, Landgraaf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heer, laat mijn hergeboorte zinvol zijn,
    laat mij van hieruit een nieuwe weg gaan.....
    uit Het geheim van de Schelp
    Een spirituele reis voor een pelgrim....



    Dag Gebroederlijke heren,
    Wat een domper voor jullie maar zeker voor alle dierbaren van Adrie. Wij hebben met haar kennis gemaakt op de Jacobsdag in Alkmaar. Een mooie sportieve maar vooral mensen-vrouw.
    Er brand een kaars voor allen die sterkte kunnen gebruiken en zal volgend jaar als ik ga lopen zeker een etappe opdragen aan Adrie.....................
    Sterkte Ans

    BeantwoordenVerwijderen