dinsdag 24 april 2012

Een dag van misrekeningen

Antony - Artenay 118 km

Vandaag is het een dag van misrekeningen. Van de schrijver van de fietsroute naar Santiago en lid van ons genootschap, Clemens Sweerman hadden we huiswerk meegekregen. Het testen van een alternatieve route van Longpont naar Arpajon langs het riviertje de Orge.
Om een lang verhaal kort te maken, we rijden talloze malen verkeerd, lopen dood op allerlei goedbedoelde recreatieterreintjes en dat alles in de stromende regen waardoor de Parker pen van de secretaris steeds meer gaat vlekken. Conclusie: na anderhalf uur heen en weer rijden geven we het op.


Langs de  Yvette
Het enige lichtpuntje was nog het riviertje Yvette, een verademing na al die Parijse voorsteden.
In Etampes willen de beide pelgrims koffie drinken, maar dan blijkt de fietsroute Etampes links te laten liggen. Het volgende cafe dan maar, en dan blijken er ineens tientallen kilometers geen cafes te zijn. In Mereville is er gelukkig wel een bar waar de secretaris kennis maakt met poesje Gribouille van anderhalve maand oud. Vast een foto gemaakt die wellicht ter illustratie kan dienen voor het artikel Katten op de Camino dat hij ooit nog eens in de Jacobsstaf wil publiceren.


Poesje Grimbouille ontmoet de secretaris

Enfin, dan blijkt er ook nog eens 40 km lang geen overnachtingsmogelijkheid te zijn. De beide pelgrimsbroers overbruggen die op een eindeloze hoogvlakte, de graanschuur van Frankrijk. En ook aan het eind van de regenboog staat geen pot met goud.

Ook weinig punten gescoord voor het kunstrapport van Mireille, veel verder dan een paar onthoofde heiligen voor de kerk van Longtemps komen de pelgrims niet.

Onthoofde heiligen voor de kerk in Longpont

Morgen biedt de maagd van Orleans hopelijk meer inspiratie, al kwam die helaas op de brandstapel aan haar eind.


Geen pot met goud aan het eind van de regenboog



1 opmerking:

  1. Geen pot met goud, wel een groot gouden veld:als dat geen mooie foto geworden is!Ja brouwer(tjes), de ene dag is toch de andere niet maar ik prijs jullie dapperheid. Todo para Santiago. De secretaris met de schattige kleine Grimbouille ziet er verregend uit maar op de achtergrond staan flessen genoeg om al het verdriet van een tegenslagdag te verdrinken. Goed gezien, Bas! Jammer van Etampes, maar daar zijn de beelden ook onthoofd en die van Longtamps zijn wel heel mooi.Testen jullie een fietsroute uit? en in de regen dan nog wel. Maar "wees getroost, zie 't oosten bloost en Vlaanderens zonne gaat aan 't dagen" - (is een oud liedje van op de lagere school) - Ik hoop vurig dat het oosten voor jullie zal blozen morgen en dat de koolzaadvelden nog meer met goud zullen stralen, met of zonder regenboog.
    ¡ Ultreya !

    BeantwoordenVerwijderen