maandag 23 april 2012

Van Charles de Gaulle naar Orly

Maandag 23 april Senlis - Antony 92 km

Kent u die mop van die secretaris en penningmeester die naar Parijs gingen?
Ze gingen ook.


Vandaag doorkruisen de beide pelgrims Ile de France, de bakermat van de gotiek in Frankrijk, aldus Mireille Madou, maar daar merken ze weinig van.


De secretaris weet een kortere weg vanaf Senlis. Die blijkt echter dwars door een militair oefenterrein te lopen. Acces interdit sous amende de 135 euro om van rond je oren vliegende kogels maar te zwijgen.
Maar  goed, de penningmeester maakt geen opmerking over die 135 euro en de secretaris verstaat ineens geen Frans meer. Enfin, toch met gevaar voor eigen leven 270 euro uitgespaard.


Canal de l'Ourcq
Hetzelfde kanaal, maar dan in Parijs

Zware valpartij
Het vaste ritueel van deze reis herhaalt zich vandaag ook weer. 's Ochtends zon, daarna een aantrekkende wind (tegen!) en des middags plensbuien. Met een variatie, vanmiddag geen plensbuien, het regent constant hard.

De fietsroute gaat tegenwoordig niet meer door de naargeestige voorsteden, maar om vliegveld Charles de Gaulle heen naar het Canal de l'Ourq dat vanuit het  oosten helemaal tot in Parijs loopt en uiteindelijk ondergronds in de Seine uitmondt. Nadeel is dat de pelgrimsplaats Saint Denis niet meer wordt aangedaan.

Vlak voor de lunch glijdt de penningmeester over een treinrails op een industrierrein en maakt een lelijke schuiver. Awel, zware valpartij in de bevoorradingszone. Gelukkig zonder erg, geen gebroken materiaal of dito ledematen.


Vervolgens dwars door Parijs over de Rue Saint Martin tot aan het Centre Culturel Georges Pompidou en de Tour Saint Jacques. Nog even een timpaan van de Notre Dame bekijken en via de Rue Saint Jacques Parijs weer uit.



En dat alles in de stromende regen met een koude gure wind.

Voor in den album: Tour Saint Jacques

In Antony is het verschrikkelijk zoeken naar een onderkomen, maar uiteindelijk zitten onze pelgrims weer fijn droog in een hotel op een industrieterrein naast de A10 naar Orleans onder de opstijgende vliegtuigen van Orly.

Autos en trucks scheuren langs het hotelraam richting Orleans. Een plek die onze pelgrrims morgen of overmorgen via rustiger wegen hopen te bereiken. In ieder geval niet vliegensvlug.

Tympaan van de Notre Dame








1 opmerking:

  1. Bonsoir Brouwerenbrouwer, dat was weer een lastige en levensgevaarlijke dag. Saint Denis zal toch wel van achter de wolken de fietsers in de gaten hebben gehouden, maar hij kan niet alles en een valpartij is gelukkig goed afgelopen. Blij het Centre Pompidou eens weer te zien en de Tour Saint-Jacques. Merci in naam van den album.Er kon toch een plaatje af van de Notre Dame: dus een goed punt voor het kunstrapport! Blijf gezond en dapper, wind en weer trotserend, het is het deel van de ECHTE pelgrims. Morgen opwachting bij la Pucelle in Orléans? Bonne route!
    ¡ Ultreya !

    BeantwoordenVerwijderen