donderdag 18 september 2014

De morgenstond heeft niet altijd...

Vandaag doet het waar Galicia om bekend is....regenen.

Vroeg opgestaan om naar het busstation te gaan. Een kwartier door de stromende regen gelopen, blijkt dat de bus niet van het busstation maar bij het Oficina de Correos vertrekt.Wie verzint zoiets, waar heb je dan een busstation voor. Het Oficina de Correos weet ik wel te vinden, dat is vlak bij mijn hostal maar dan de andere kant op.
De morgenstond heeft niet altijd goud in de mond, want de bus blijkt pas om 11.30 uur te vertrekken. Dan maar naar de haven gestapt om een eerste stempel te halen bij het toeristenbureau.



De haven biedt een mistroostige aanblik, pelgrims zijn er niet te zien en ook de eerste caminowegwijzer staat wat verloren tussen de geparkeerde auto's.


De eerste camino zuil


San Andres de Teixido moet heel wat goedmaken. Er gaat overigens geen bus naar San Andres, maar naar Ceideira. Vandaar is het lopen. Het meisje van het toeristenbureau denkt dat het wel 20 a 30 km wandelen is. Ze zegt maar wat. (Even nagekeken op internet, het is 7 km).

Ook dat nog!


Maar dit maakt natuurlijk veel goed

Als er in San Andres ook wifi is, kunnen we vanavond weer verder met den blog.

1 opmerking:

  1. Er bestaat een spreekwoord dat zegt: "Men prijst een stuur begin."
    Je mag dus een mild vervolg verwachten!
    Alvast een schietgebedje tot de Sint Isidoro opdat hij zou voorzien in een WIFI (niet te verwarren met huit filles). Hier is het prachtig herfstweer, eigenlijk nog zomerweer. Sinte Klara laat je wel in de steek nu. De voettocht naar San Andrés moet dan maar de prelude zijn voor de camino Inglés - zo zal je goed ingelopen zijn.
    Ik ben heel benieuwd wat je in Teixido zal aantreffen. volgens de boekjes moet het er magnifiek zijn. en hopelijk staat daar ook een vriendelijk Hostal en kan je weer een selfie maken bij je heilige patroon. ¡ Suerte !
    Ultreya
    Mireille

    BeantwoordenVerwijderen